10.04.2017. Share

LIR пројекат: јавни позив за учешће у програму за развој предузетништва и подршку оснивању предузећа (Start-up)

LIR пројекат: јавни позив за учешће у програму за развој предузетништва и подршку оснивању предузећа (Start-up)

У оквиру пројекта „Локални интегрисани развој“ (LIR), расписан је јавни позив за за учешће у програму за развој предузетништва и подршку оснивању предузећа (Start-up).

Пројекат LIR је трогодишња иницијатива (2016-2018.), коју примарно финансира Европска унија (EU), а проводи Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (UNDP BiH), у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине, Министарством развоја, подузетништва и обрта Федерације Босне и Херцеговине, Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске и два ентитетска савеза општина и градова. Пројекат се имплементира у 21 партнерској јединици локалне самоуправе у БиХ.

Пројекат LIR има за циљ подизање животног стандарда и повећање социјалне кохезије у БиХ путем инклузивног одрживог социоекономског развоја. У оквиру компоненте за економски опоравак, LIR пројекат ће директно подржати приватни сектор те потенцијалне инвеститоре како би се повећала цјелокупна економска активност у локалним заједницама, осигурао економски раст кроз продуктивније ланце вриједности, те створила нова радна мјеста и приходи. Такођер, пројектом се предвиђа помоћ и за дугорочно незапослене и социјално искључене категорија становништва, а посебно повратнике, интерно и дуготрајно незапослене особе.

На јавни позив за учешће у програму за развој подузетништва и подршку у оснивању предузећа, у оквиру пројекта LIR, могу се пријавити заинтересована физичка лица са подручја сљедећих јединица локалне самоуправе: Бања Лука, Бијељина, Челинац, Добој, Домаљевац-Шамац, Фоча, Горажде, Градишка, Коњиц, Маглај, Модрича, Мостар, Нови Град, Оџак, Орашје, Приједор, Сребреник, Шамац, Тузла, Вареш, Жепче и Живинице. Планирани  програм подршке укључује:

  1.  Специјалистички вишедневни тренинг (до 40 полазника);
    2.    Бесповратну финансијску подршку за реализацију до 5 најбоље оцијењених бизнис планова;
    3.    Менторску подршку и праћење током прве године пословања.

Крајњи рок за подношење пријава је петак, 5. мај 2017. године до 17:00 сати.
Пријаве морају бити достављене препорученом поштом, курирском поштом или лично на адресу:
Развојни програм Уједињених нација (UNDP)
Пројекат „Локални интегрисани развој“
UN HOUSE
Змаја од Босне бб
71000 Сарајево

Све пријаве које се достављају по основу овог јавног позива морају бити предане у затвореној коверти насловљене на Пројекат „Локални интегрисани развој“ (LIR)  – Јавни позив за за учешће у програму за развој предузетништва и подршку оснивању предузећа (Start-up).

Сва додатна питања у вези овог позива се могу доставити путем електронске поште, најкасније у року од 7 дана прије истека рока за подношење пријава, са јасно назначеним именом позива у предмету поруке и то на сљедећу е-маил адресу: registry.ba@undp.org.

Oбразац за пријаву можете преузети овдје.