10.10.2017. Share

ОБАВЈЕШТЕЊЕ – Отворен јавни позив за избор корисника помоћи за изградњу и санацију кућа уништених у поплавама

Домаћинства са подручја општине Градишка чије су куће уништене или оштећене у поплавама 2014. године, могу да се пријаве на јавни позив за одабир корисника помоћи за изградњу и санацију стамбених јединица, који је отворен од 9. октобра до 9. новембра ове године.

Пројекат опоравка од поплава финансира Европска унија, а проводи УНДП у сарадњи са Међународном организацијом за миграције (ИОМ).

Иначе, Пројекат опоравка од поплава представља наставак активности на пољу санације штета узрокованих елементарним непогодама које су БиХ погодиле 2014. године. Пројекат је усмјерен на трајно стамбено збрињавање и економско оснаживање жртава поплава и клизишта, кроз изградњу и санацију индивидуалних стамбених објеката, помоћ малој пољопривреди, те креирање нових радних мјеста у приватном сектору, а све у циљу пружања помоћи социјално угроженим категоријама становништва у поплављеним подручјима.

Пријаву на јавни позив могу поднијети физичка лица, односно носиоци домаћинстава, у просторијама Општине Градишка – Одјељење за стамбене и комуналне послове, шалтер број 10, контакт телефон 051/810-410.

Формулар за пријаву, са критеријима за одабир, могу се преузети у шалтер сали Општине Градишка, на web страници Општине Градишка /www.opstina-gradiska.com/, Центру за социјални рад Градишка и мјесним заједницама које су погођене поплавама.

Јавни позив
Пријавни образац