19.06.2017. Share

ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА КОШАРКАШИЦЕ ЖКК „КОЗАРА“-ШАМПИОНКЕ РС

Начелник општине Градишка Зоран Аџић, организовао је данас пријем за кошаркашице Женског кошаркашког клуба „Козара“ Градишка које су одбраниле титулу шампионки Републике Српске.

Начелник Аџић је истакао да је Женски кошаркашки клуб „Козара“ ’спортски феномен’ на простору општине Градишка јер је други пут заредом освојио првенство Републике Српске и стекао право да игра у Премијер лиги БиХ.

„Нажалост у претходне четири године ништа није рађено у вези завршетка спортске дворане што је један од услова за наступ ЖКК „Козара“ у Премијер лиги, као вишем рангу такмичења“, навео је Аџић и нагласио да је донесена одлука да се иде у завршетак спортске дворане како би се млади још више посветили спорту и имали услове за врхунска такмичења.

Начелник је истакао да локална управа даје максималну подршку спортским колективима који су сачињени од играча са простора Градишке у свим селекцијама. Аџић је рекао да ће у наредном периоду разговарати са руководством ЖКК „Козара“ и могућностима такмичења у Премијер лиги БиХ у наредној сезони.

Начелник је подсјетио да се из буџета локалне управе за рад великог броја спортских клубова у Градишци издваја око 400 000 КМ.

У прошлој години за функционисање ЖКК “Козара” издвојено је 7.500 КМ, док је за ову годину планирано издвајање у износу од 17.500 КМ. Овом приликом начелник је кошаркашицама уручио спортску опрему и лопте.

Члан стручног штаба и играч Звјездана Гагић, рекла је да је одбрана титуле потврда њиховог квалитетног рада у протеклом периоду.

Гагићева је истакла да је њој као играчу у иностранству и другим клубовима само недостајала титула са матичним клубом и да јој је због тога посебно драго.

Гагићева је додала да ће у договору са локалном управом одлучити да ли ће прекорачити степеницу и прећи у виши ранг такмичења или ће направити стабилног прволигаша са јаким темељима па наредне године када буде спортска дворана поново покушати изборити пласман у Премијер лигу БиХ и задржати се тамо што дуже. Она је истакла да је сан сваког спортисте највиши ранг  акмичења, али да су играчице свјесне ситуације у којој се клуб налази.

Такмичење у Премијер лиги ће почети средином октобра, а Прва лига Републике Српске старта 15. новембра.