10.11.2017. Share

PUŠTENA U UPOTREBU ASFALTIRANA DIONICA PUTA U JAZOVCU


Načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić pustio je danas u upotrebu asfaltiranu dionicu puta u Mjesnoj zajednici Jazovac.
Načelnik Adžić je istakao da je asfaltirano 1.200 metara puta, vrijednosti 86 000 KM i dodao da je ostalo da se uradi još oko 600 metara puta što bi trebalo biti završeno u narednom periodu.
Ovaj put je veoma značajan za mještane Jazovca gdje u proteklih 30 godina nije urađeno ništa, zbog čega su zaslužili da im se omogući što brža komunikacija sa ostalim mjesnim zajednicama, Gradiškom i Banjalukom“, rekao je Adžić.
Adžić je naglasio da je u planu da se uradi još nekoliko kraćih dionica u Jurkovici, Cerovljanima i put između Nove Topole i Rovina, čime bi, prema njegovim riječima, u ovoj godini bilo obnovljeno 8 i izgrađeno 14 kilometara novih saobraćajnica.
Želimo da sredstva koja su u budžetu Opštine prihodovana od eksploatacije drvnih sortimenata budu utrošena namjenski i u mjestima gdje se vrši eksploatacija“, naglasio je načelnik opštine Zoran Adžić.
Član Savjeta MZ Jazovac Slobodan Sladojević, zahvalio je načelniku na asfaltiranju ove putne komunikacije te podsjetio da ovaj put svakodnevno koristi 12 učenika i veći broj mještana koji su zaposleni u Gradišci i Banjaluci.