11.10.2017. Share

MJEŠTANI I PRIVREDNICI GREDE DOBILI VODU


Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić pustio je danas u rad 1.500 metara primarnog vodovodnog voda kojim je obezbijeđeno vodosnabdijevanje za pet privrednih subjekata i oko 100 domaćinstava u selu Greda.
Načelnik Adžić je istakao da je shodno odluci o javnom vodosnadbjevanjuju i odvodnji kanalizacionih i otpadnih voda na prostoru opštine Gradiška omogućeno da se građani po nižim cjenama priključe na vodovodnu mrežu jer je cilj da infrastrukturni sistemi budu u funkciji građana i privrednika opštine Gradiška.
Direktor Komunalnog preduzeća „Vodovod” Gradiška Sandro Zeničanin, istakao je da je ovo preduzeće za izgradnju cjevovoda izdvojilo 50.000 KM. On je dodao da je u planu nastavak izgradnje vodovodne mreže koja bi se spojila na magistralni cjevovod Gradiška- Nova Topola čime bi se obezbjedili uslovi za širenje vodovodne mreže na rubne dijelove opštine.
Direktor preduzeća Bor Milena Vrhovac, istakla je da je drvno industrijska proizvodnja požarno visoko rizična i da je im je voda neophodna u protivpožarnoj zaštiti. Ona se zahvalila načelniku Adžiću što je imao sluha za potrebe privrednika iz mjesne zajednice Kozinci-Greda.
Mještanka sela Greda Milena Pastore, izrazila je zadovoljstvo što će se u skorije vrijeme moći priključiti na gradski vodovod jer kako kaže to će joj olakšati život.