26.10.2017. Share

RADITI NA ZAJEDNIČKIM PROJEKTIMA


Ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, Edin Ramić, potpredsjednik Republike Srpske, Ramiz Salkić i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Senad Bratić, boravili su danas u posjeti opštini Gradiška, gdje su sa načelnikom opštine, Zoranom Adžićem razgovarali o potrebama bošnjačkih povratnika na području Gradiške opštine i zajedničkim projektima.
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, Edin Ramić, izrazio je zadovoljstvo dobrom saradnjom sa opštinom Gradiška i načelnikom opštine, Zoranom Adžićem na polju projekata koji su od interesa za bošnjačku populaciju.
Načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić, istakao je da je Gradiška sredina koja je posvećena svim građanima bez obzira na nacionalnu pripadnost i da se vodi računa o ravnomjerenom razvoju cijele opštine.
Načelnik opštine Gradiška, Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, potpredsjednik Republike Srspke i potpredsjednik NSRS, danas su svečano u upotrebu pustili novoizgrađenu dionicu puta u Mjesnoj zajednici Dubrave.
Izgradnja puta u dužini od 1500 metara, koji je koštao 136.000 KM, sa 50 odsto finansiralo je Federalno ministarstvo, a sa po 25 odsto Opština Gradiška i mještani.
Načelnik Adžić je naglasio da će opština i u buduće podržavati ovakve projekte. „Osim ulaganja u komunalnu infrastrukturu, moramo da razmišljamo o privrednom razvoju, o otvaranju novih radnih mjesta, moramo da zajedno napravimo ambijent za bolji život na području opštine Gradiška i Republike Srpske”, naglasio je Adžić.