02.10.2017. Share

NAČELNIK UGOSTIO MALIŠANE IZ PREDŠKOLSKE USTANOVE „LEPA RADIĆ“


Povodom obilježavanja „Nedelje djeteta“, načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić organizovao je danas prijem za mališane iz Javne predškolske ustanove za vaspitanje i obrazovanje djece „Lepa Radić“ Gradiška.
Nedelja djeteta“ već tradicionalno se obilježava na području naše opštine nizom aktivnosti Predškolske ustanove „Lepa Radić“ a s ciljem promocije prava djeteta i poboljšanja društvene brige za djecu.
Prvi čovjek opštine, istakao je da je ova nedelja, posvećena našim najmlađim sugrađanima, prilika da se osvrnemo na njihove potrebe i na ono što lokalna zajednica može učiniti po tom pitanju.

Načelnik Adžić je istakao da Opština Gradiška iz budžeta godišnje izdvaja 1.300.000 KM za rad Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“, koja ima tri vrtića u kojima je smješteno 340 djece. On je rekao da postoji potreba za izgradnjom novih i proširenjem postojećih kapaciteta vrtića i da je raspisan tender za proširenje kapaciteta i izgradnju još jedne prostorije vrtića u naselju Senjak, gdje bi moglo biti smješteno još 40 djece.
Vrlo brzo ćemo pristupiti i izradi projektne dokumentacije za izgradnju novog vrtića u naselju Brestovčina a početkom naredne godine tražićemo modalitet za finasiranje izgradnje ovog vrtića“, naveo je Adžić. On je pohvalio rukovodstvo predškolske ustanove „Lepa Radić“ i naglasio da je vidljiva posvećenost djeci, i uprave i teta koje rade sa njima.

Direktorica Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“ Suzana Ivaštanin, rekla je da je posjeta načelniku opštine Gradiška prva aktivnost mališana iz vrtića koja je organizovana povodom obilježavanja „Nedelje djeteta“.
Sutra će biti organizovan Dan otvorenih vrata u svim objektima vrtića. U srijedu djeca idu u posjetu vrtiću u Čelincu, u četvrtak ćemo ugostiti djecu predškolskih ustanova iz Srpca i Kozarske Dubice a u petak idemo u posjetu Dnevnom centru „Mi smo dio vas““, navela je Ivaštatnin.
Na prijemu kod načelnika opštine Gradiška mališani iz predškolske ustanove „Lepa Radić“ su izveli kratak dramsko-recitatorski program i uručili poklone načelniku Adžiću, koji je za njih takođe pripremio prigodne poklone.