30.09.2017. Share

ASFALTIRANA PUTNA KOMUNIKACIJA ŠINICI-VUJIĆI


Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, pustio je, 30. septembra, u upotrebu dionicu asfaltiranog puta Šinici-Vujići u Gornjim Podgradcima.
Adžić je istakao da je na pomenutoj dionici 750 metara puta obnovljeno, odnosno presvučeno novim slojem asfalta, dok je na 150 metara izvršeno redovno održavanje.
„Riječ je o komunikaciji koja se nalazi u centru Podgradaca i koja je bitna za ljude koji ovdje žive“, rekao je načelnik Adžić i dodao da je ova putna komunikacija prije rekonstrukcije bila u jako lošem stanju. Adžić je naglasio da se nastavljaju aktivnosti na rekonstrukciji i izgradnji putne infrastrukture na području Gradiške, u skladu sa Programom usvojenim na sjednici Skupštine opštine Gradiška.“Ostalo je da završimo 1500 metara puta na području Samardžije- Kozara Selo, put u Gornjoj Jurkovici u dužini od 600 metara, 1200 metara u Jazovcu i još jednu kraću dionicu u Cerovljanima i u Donjoj Jurkovici“, rekao je Adžić.
„Pokušaćemo radove da završimo u što kraćem roku, očekujem da bi sve ono što smo planirali trebalo da završimo do kraja oktobra. Sve ovo radimo u interesu građana i poboljšanja uslova života na području cijele opštine, da ljudi ostanu da žive na svojim gazdinstvima, a sve u interesu opstanka na području opštine, jer samo tako ćemo sačuvati Gradišku i Republiku Srpsku“, istakao je načelnik Adžić.

Predsjednik Mjesne zajednice Gornji Podgradci Zvjezdan Panić, istakao je da je, prije rekonstrukcije, putna komunikacija Šinici-Vujići, bila u jako lošem stanju, i da je bilo neophodno da se izvrši potpuna rekonstrukcija.
Mještanin Vladimir Šinik, zahvalio se načelniku opštine Gradiška Zoranu Adžiću na pomoći, naglasivši da je ovom aktivnošću upućena poruka mladima da ostanu na selu i razvijaju sela, jer se samo tako, kako kaže, može jačati opština Gradiška.