04.01.2018. Share

SVEŠTENICI SPC NA PRIJEMU KOD NAČELNIKA OPŠTINE


Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić organizovao je danas prijem za sveštenike Srpske pravoslavne crkve sa područja opštine Gradiška.
Načelnik je istakao da je prijem, na kojem je razgovarano o saradnji u protekloj godini i planovima za tekuću, primjer dobre i praktične saradnje između svjetovne i duhovne vlasti.
„Želimo da poštujemo i njegujemo svoju tradiciju uz uvažavanje svih drugih vjerskih zajednica na području opštine Gradiška“, naglasio je Adžić i istakao da na području opštine Gradiška postoji dobra saradnja i razumijevanje svih religija.
Arhijerejski namjesnik gradiški, protojerej stavrofor Gojko Slijepčević izrazio je zahvalnost načelniku Opštine na prijemu i dodao kako vjeruje da će, kao i do sada, lokalna uprava naći najbolja rješenja za Srpsku pravoslavnu crkvu i narod.
Arhijerejski namjesnik Gradiški zahvalio je načelniku Opštine, predsjedniku Republike Srspke i drugim donatorima na učešću na donatorskoj večeri organizovanoj krajem prošle godine za obnovu hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Gradišci i naglasio da će sanacija Hrama početi početkom marta ove godine.