09.01.2018. Share

POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA REPUBLIKE SRPSKE POLOŽENI VIJENCI POGINULIM BORCIMA

Povodom obilježavanja Dana Republike Srpske – 9. januara, u Gradišci je danas služen pomen i položeni vijenci na Centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.
Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da je obaveza predstavnika vlasti i građana da se na Dan Republike poklone poginulim borcima koji su udarili temelje Republike Srpske.
„Oni su dali svoje živote da bi mi danas uživali u slobodi i gradili Republiku Srpsku u interesu svih dobrih ljudi koji žele da žive na prostoru Republike i svojim radom doprinesu njenom razvoju. Naša obaveza je da uvijek sa sjetom dođemo pred spomen-obilježje i poklonimo se žrtvama koje su ugradile svoje živote za Republiku Srpsku, da posvetimo veliku pažnju njihovim porodicama, da obezbjedimo napredak svim članovima boračke populacije i građanima Republike Srpske“, naglasio je načelnik Adžić.
Vijence na Centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata u Gradišci položile su delegacije Opštine Gradiška, Boračke organizacije opštine Gradiška, Opštinske organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske, Veterana Republike, Uduženja ratnih vojnih invalida, Udruženja oboljelih od PTSP-a, Udruženja vojnih penzionera, Opštinskog odbora SUBNOR-a i predstavnici političkih stranaka.