09.01.2018. Share

VELIKIM KOLOM U GRADIŠCI OBILjEŽEN DAN REPUBLIKE

Sa porukom „Koračaj u budućnost hrabro, Republiko Srpska, otadžbino naša“, u Gradišci je danas svečano obilježen Dan Republike – 9. januar, najvećim kolom u Srpskoj koje su u centru grada oko velike zastave Republike Srpske odigrali članovi svih kulturno-umjetničkih  društava sa područja opštine Gradiška.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da je 9.januar najsvečaniji dan u Republici Srpskoj, i da se tradicija svečanog obilježavanja dana njenog nastanka treba održati i u narednim godinama.

„To ne traba da bude moranje. To je osjećaj koji treba da ima svaki građanin koji živi na prostoru Republike Srpske, jer je ona naša sigurnost na prostorima s ove strane Drine. Ona je garant našeg opstanka i moramo da joj budemo posvećeni“, naglasio je Adžić.

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva „Kolovit” Gradiška Mirko Borjanović rekao je da je „Kolovit”, kao najveće kulturno-umjetničko društvo u Gradišci, sa zadovoljstvom prihvatilo poziv lokalne uprave da sa članovima ostalih društava velikim kolom pozdrave Republiku Srpsku.

„Sva društva su se odazvala pozivu, dovela svoje članove da odigraju kolo i djecu koja su držala zastavu dugu 30 metara. U kolo su se uključili i građani, što nam je i bio cilj“, rekao je Borjanović.